תכנות ורובוטיקה בגילאים צעירים – כמה המלצות
זה יהיה פוסט קצר וממוקד, שמבוסס על כמה הצלחות שהיו לנו במסע האחרון: תכנות ורובוטיקה.
אני אתחיל בלאמר שאני חושבת שתכנות ורובוטיקה הם לגמרי תכנים שלומדים/ות במאה ה-21 צריכים/ות להיתקל בהם בגילאים צעירים, אם להיות קונקרטית בגילאי 8-12. יש המון תכנים רלוונטים ברשת, אני כאן כדי להמליץ על מה שעבד לנו:
- קורס התכנות של Code.org – הלומדים/ות שלנו עשו את שני הקורסים הבסיסיים: Pre-Reader Express – גילאי 7, Express – גילאי 8-12. הרמה של הקורס השני כבר ממש גבוהה והלומדים/ות שלנו יצרו בסוף דברים מהממים. מדובר כאן על השקעה של לפחות ארבע שעות בשבוע במשך שישה שבועות וזה לא מעט בכלל. חינם!
- תכנות משחקים על בסיס Scratch: יש אינסוף הדרכות ברשת וזה ממש פשוט להתחיל. הלומדים/ות שלנו התחילו משני המשחקים האלו (Jumping Game, Catching Game) ומשם אפשר להמשיך למצוא הדרכות ביוטיוב למשחקים מורכבים יותר. חינם!
- כרטיס MakeyMakey – כרטיס חומרה ממש פשוט שמתחבר למחשב ומאפשר לתכנת בעזרתו פרויקטים ממש חמודים כמו פסנתר מכל מיני חומרים מוליכים. יש באתר המון רעיונות לאתגרים וחומרי למידה מצוינים. לא יקר.
- רובוט Mbot – רובוט פשוט לבנייה, מאפשר להתחבר למחשב ולתכנת אותו לזוז, לדבר, להאיר ועוד. הלומדים/ות שלנו עפו עליו ואחרי שישה שבועות הצליחו לבנות לו מבוכים מאוד מורכבים לעבור. לא יקר, במיוחד לעומת המתחרים/ות.
היה מרתק לראות את הלומדים/ות צוללים/ות לעולם התוכנה והחומרה והיה עוד יותר כיף לראות שלחלק מהם/ן היה קליק ממש מוצלח ואני חושבת שהם/ן ימשיכו לעבוד על זה גם אחרי שאנחנו נעבור לנושא הבא.