מאפיינים ייחודיים של אקטון,  תיעוד היום יום

מסע קרטוגרפיה

והפעם, פוסט עדכון ממסע קרטוגרפיה שלנו עם מלא הצעות לפעילויות בבית/בכיתה שקשורות לנושא 🙂

איזה כיף היה לנו במסע הזה 🙂 הלומדים/ות עבדו על המסע הזה פעמיים בשבוע במשך כמעט שעתיים בכל פעם. המבנה היה פשוט: ביום שני בכל שבוע הם/ן מילאו "חוברת עובדות" על מדינה לבחירתם/ן, בכל פעם מיבשת אחרת: הם חקרו מה עיר הבירה של המדינה הזו, ציירו את הדגל שלה, למדו לאמר משפטי מפתח ועובדות מעניינות. זו דוגמא נפלאה בעיניי לפעילות מובנית עם המון בחירה: השאלות הבסיסיות חזרו על עצמן, אבל הלומדים/ות יכלו לבחור באיזו מדינה הם/ן רוצים/ות להתמקד בכל פעם וגם יכלו לבחור את איזורי העניין שלהם/ן באותה מדינה. ביום רביעי בכל שבוע הלומדים/ות הכינו מפת ענק (כמו בתמונה המצורפת) של אחת היבשות: בהתחלה הם/ן הרכיבו את המפה, אח"כ עברו על קווי המתאר של המדינות השונות, ואז הוסיפו המון פרטים לבחירתם/ן: דגלי המדינות, אוכל מפורסם מכל מדינה, עיר בירה, שפה וכו'.

בנוסף לאלו, עבדנו עם כמה תוכנות אונליין שאני רוצה להמליץ עליהן כאן בחום:

  • האתר https://www.seterra.com/ – כמה פשוט, כמה מוצלח. אין צורך להירשם, אין צורך לשלם. משחק כיפי ללימוד מדינות/ ערי בירה/ יבשות וכו'. הלומדים/ות שלנו עפו עליו!
  • האם ידעתם/ן של-Kahoot יש משחקים מוכנים על מגוון גדול של נושאים? אנחנו שיחקנו הגרסא ללימוד הסטייטס השונות בארה"ב, אבל חיפוש קצר בגוגל יתן לכם/ן עוד המון אפשרויות. כיף, קל וממש מלמד.
  • האתר https://www.geoguessr.com/ – כמה מגניב וכמה ממכר! בכל משחק האתר "זורק" אתכם/ן למקום אחר ברחבי העולם ואתם/ן צריכים/ות לנחש באיזו מדינה אתם/ן. האתר עושה שימוש ב-Google Earth 3D ובעצם החוויה היא של טיול במקום לא מוכר. יש מקסימום של חמישה סיבובים ביום בלי הרשמה, ומנוי חודשי עולה גרושים.
  • האתר https://www.geocaching.com/play – אם אתם/ן עוד לא מכירים/ות זה הזמן 🙂 בכל רחבי העולם מוחבאים אוצרות קטנים, ובעזרת האפליקציה אפשר למצוא אותם. כל מי שמוצא/ת אוצר מתבקש/ת לשים במקומו משהו באותו שווי וכך מתקבל לו משחק חפש את המטמון משמח במיוחד.

מוזמנים לעשות שימוש בכל הרעיונות המגניבים האלו בבית/בכיתה ולספר לי איך היה 🙂

סגור לתגובות על מסע קרטוגרפיה