מאפיינים ייחודיים של אקטון,  תיעוד היום יום

קייטנת קסם

ביום שני הקרוב, היינו אמורים/ות לצאת לחופשה של שבוע בין תקופות באקטון. עכשיו זה מצחיק אפילו לחשוב על זה, אבל תכלס ברגעים אלו היינו אמורים בכלל לנחות בישראל לחופשה של שבועיים 🙂

בקיצור, החלטתי שלמרות שזה חופש אני הולכת לארגן לתלמידים/ות שלנו קייטנה. למה? כי ההורים שלהם/ן עדיין עובדים/ות וזה סופר מורכב להתנהל בלי אף סידור בבית, וגם כי אני חושבת שפעילות של שלוש שעות ביום זה לפחות נותן איזהשהיא מסגרת ליום שכולו סגר.

היו לי כל מיני התלבטויות מה לעשות בקייטנה (כי אני בכל זאת רוצה שהיא תהיה שונה מהלו"ז הרגיל שלנו באקטון). בסופו של דבר החלטתי ללכת על נושא "קסם" ולבנות את הלו"ז ככה (והנה הלינק ללו"ז האמיתי):

  • 10:00 – מעגל פתיחת בוקר
  • 10:15 – פעילות של יצירה או ניסוי מדעי
  • 11:15 – יוגה ומדיטציה
  • 11:45 – שיעור קסמים
  • 12:30 – קריאה בקול של ספר

הפעילויות יצירה כוללות הכנת שרביט וגלימה, פעילויות מסוג מייקינג כמו למשל לבנות עיר מניירות ואטבים או בניין מספגטי ומרשמלו וגם שני ניסויים מדעיים (הר געש ושיקוי קסם שמנקה מטבעות). השיעור קסמים הוא לימוד של קסמים אמיתיים בעזרת שיעורים מיוטייוב. הספר שבחרנו לקרוא הוא הספר Midnight For Charlie Bone (מזכיר את הארי פוטר אבל מתאים לצעירים/ות יותר).

כדי שלכל תלמיד/ה יהיו את כל החומרים, הכנתי להם שקיות הפתעה עם כ—ל מה שצריך בפנים והבאתי להם/ן את השקיות הביתה. תכלס, אני ממש מתרגשת 🙂 נראה שתהיה קייטנה סופר מגניבה! מבטיחה לעדכן.

2 תגובות

  • אלישבע

    שלום מיכל,
    כל כך נעים לקרוא את הפוסטים שלך. תודה על השיתוף! אם תחליטו להרחיב את הלימוד המקוון, אולי נוכל אפילו להצטרף (אנחנו במרחק שעת נסיעה מוורונה…).
    לגבי ההערה שלך על הקושי כשיש אחים, אני חושבת שזהו קושי אמיתי וראוי למחשבה.
    אצלנו יש ארבע בנות בגילאים 6-11. לצערי, אנחנו לא עומדים במטלת הלימוד במחשב, כי שלוש מהבנות צריכות עזרה ותמיכה של הורה. אני רואה שהמשפחות עם 1 או 2 ילדים זה עובד הרבה יותר בקלות. הילדים דווקא צמאים לתמיכה של החברים. אצלנו הבנות מעדיפות לבלות אחת עם השניה. (אני משערת שאחת הסיבות לכך שבישראל הפסיקו – לפחות בחלק נרחב מבתי הספר – את הלימודים במחשב, היא הגודל הממוצע של משפחות שם.)
    אני מסבירה את זה בכך שהכיתה היא הגוף התומך בבית הספר, ובימים רגילים אנחנו כהורים רוצים לתמוך בגוף הזה כדי שיוכל לחזק את הילדים ולהפך למשענת עבורם, גם בזמן שהם בבית הספר וגם כמשענת נוספת למשפחה בכל זמן. אבל כרגע הגוף הזה לא לגמרי נמצא עבורם (ואני יודעת מהפוסטרים שלך שאת מודעת שחשיבות של חיזוק ההזדהות עם קבוצה זו דווקא עכשיו), בכל אופן לא בבתי הספר הממלכתיים. ואנחנו דווקא רוצים לעודד את האחים להפוך לקבוצה התומכת. במיוחד עכשיו, כשהם כל כך זקוקים לתמיכה.
    כשזה מגיע להפרדה לכיתות במסגרת הביתית, אני מוצאת את עצמי קרועה. האם באמת שווה להפסיק פעילות יצירתית משותפת כדי להפריד לכיתות? האם זה לא זמן ממש טוב לגיבוש המשפחה ואחוות האחיות?
    רציתי לשתף אותך במחשבה, ואשמח לשמוע את דעתך בעניין.
    חג שמח!
    אלישבע

  • admin

    הי אלישבע,
    ממש שאלות מעולות ואיזה כיף שאת קוראת את הבלוג! אני מאמינה גדולה בלמידה רב גילאית ומאמינה קטנה בלמידה שקורית בבתי הספר הציבוריים כאן. ולכן, לשאלתך, אני ממש לא חושבת שכדאי להפסיק פעילות יציאה משותפת כדי להפריד לכיתות. בבית הספציפי שלי כל ארבעת הבנים (כולל הבן כמעט ארבע) לוקחים חלק פעיל ומשותף בלמידה המקוונת שלנו באקטון (ובמיוחד בשבוע של הקייטנה).